Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Biskup Ratko Perić podijelio sakrament svete potvrde u župi Krista Kralja Čitluk

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić na današnjem misnom slavlju u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku podijelio je sakrament svete potvrde. Ukupno 75 mladih, 34 krizmanice i 41 krizmanik, primilo je sakrament svete potvrde na misnom slavlju koje je predvodio msgr. Ratko Perić u suslavlju s dekanom Broćanskog dekanata don Đurom Benderom, čitlučkim župnikom fra Mirom Šegom i još nekoliko svećenika.

Na početku misnog slavlja budući krizmanici, skrušeni u molitvi, pozdravili su biskupa Perića te ga zamolili da im podijeli sakrament svete potvrde kako bi primajući ovaj sakrament potvrdili svoju vjeru i pripadnost Crkvi.

U prigodnoj propovijedi, na poseban način namijenjenoj krizmanicima, msgr. Ratko Perić govorio je o dvije kategorije onih koji su pratili Isusa, tri službe vezane za apostolski poziv i naglasio da tijelo ne vrijedi ništa ako nema duha jer je duh onaj koji oživljuje.

Također, msgr. Ratko Perić se raspitao za buduća duhovna zvanja u župi Krista Kralja, naglasio važnost svećenika i govorio o primjeru blaženog Alojzija Stepinca i njegove majke.

Na kraju današnjeg misnog slavlja krizmanici su biskupu Periću uručili prigodne darove, a zahvalu biskupu Periću uputio je i župnik župe Krista Kralja Čitluk fra Miro Šego.

Valja kazati da je današnje misno slavlje pjesmom uveličao Veliki župni zbor pod vodstvom s. Slavice Kožul.

WordPress Video Lightbox