Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Biciklisti uživali u biciklističkoj turi kroz broćanski kraj

Biciklistički klub Brotnjo i Općina Čitluk u nedjelju, 17. rujna organizirali su biciklističku turu „Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja“. Četvrta biciklistička tura ove vrste, kao i prethodne tri, održana je u sklopu programa Dana berbe grožđa, a u ovogodišnjoj biciklističkoj turi sudjelovalo je više od stotinu profesionalni i rekreativnih biciklista i biciklistica iz Brotnja, Posušja, Gruda, Ljubuškog, Čapljine i ostalih hercegovačkih mjesta, ali i iz Republike Hrvatske.

Svoju turu kroz vinograde i podrume Brotnja, koja nije bila zahtjevna kako bi u njoj mogli sudjelovati i mladi, sudionici biciklijade započeli su u krugu Vinarije Čitluk, gdje im se na dolasku zahvalio Predrag Smoljan, predsjednik Organizacijskog odbora Dana berbe grožđa, te sudionicima poželio da se ugodno osjećaju tijekom vožnje na dva kotača kroz pitomi broćanski kraj koji obiluje vinogradima i glasovitim vinskim podrumima.

Tako su sudionici četvrte biciklističke ture nakon čitlučke vinarije posjetili vinariju Sivrić, a potom su ih organizatori biciklijade iznenadili posjetom muzeju Naša Majka u Međugorju. U ovom muzeju sudionici biciklijade mogli su na jednom mjestu doživjeti Međugorje uz pomoć fotografija i uobičajenih muzejskih postavki, kao i uz pomoć najnovijih digitalnih tehnologija i video projekcija.

Svojevrsni muzej izgrađen od kamena je i Hercegovačko Etno selo Međugorje koje su biciklisti razgledali tijekom obilaska vinarije Hercegovina produkt, a biciklistička tura završena je u vinariji Dodig. U vinariji smještenoj u sklopu Sport centra Međugorje sudionici su cjelodnevno druženje priveli kraju uz bogatu gastronomsku ponudu i zajedničko druženje.

Kako bi se biciklisti i biciklistice ugodno osjećali tijekom vožnje pobrinuli su se svi domaćini ponudivši im domaće delicije i vrhunska vina, dok su pripadnici PS Čitluk i HGSS Čitluk – Međugorje brinuli o sigurnosnom aspektu biciklističke ture.

Ovogodišnja ruta bila je uglavnom na ravnom terenu bez većih uspona, sa asfaltnim i makadamskim dionicama u gotovo jednakom omjeru što ju je činilo pogodnom za sve uzraste. Veći dio sudionika zajedničko druženje sa kolegama iz drugih gradova i općina okončao je nakon posjeta vinariji Dodig, no dio sudionika sudjelovao je i u svečanom mimohodu koji je prethodio završnoj svečanosti 68. Dana berbe grožđa.

WordPress Video Lightbox