Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Aktualna vinogradarska godina i trendovi u potrošnji vina bile su teme stručnih predavanja

Jučer su u Hotelu Brotnjo održana stručna predavanja za vinogradare i vinare na kojima su predavači bili prof. dr. sc. Ivan Ostojić, prof. dr. sc. Marko Ivanković i dipl. ing. Danko Tolić. Organizacijski odbor Dana berbe grožđa ovakva predavanja organizira dugi niz godina u suradnji sa Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i Federalnim agromediteranskim zavodom Mostar, a stručni predavači iz godine u godinu odabiru edukativne i aktualne teme.

Predavači su se tako u svojim jučerašnjim izlaganjima osvrnuli na vinogradarsku 2023. godinu, koja je za vinogradare bila jako izazovna zbog lošijih vremenskih uvjeta. Aktualna vinogradarska godina ostat će upamćena po velikim količinama kiše i šteti od plamenajače te je kao takva bila jako teška za uzgoj vinove loze.

Uz osvrt na vinogradarsku 2023. godinu predavači su također iznijeli niz zanimljivih podataka o trendovima u potrošnji vina u 2022./2023., odnosno u razdoblju dok se vinsko tržište još oporavlja od posljedica uzrokovanih pandemijom Covid -19.

Stručna predavanja za vinogradare i vinare neizostavan su dio Dana berbe grožđa dvadesetak godina. O kakao značajnoj suradnji je riječ svjedoči činjenica da su prije dvije godine Općina Čitluk i Sveučilište u Mostaru potpisali Sporazum o suradnji na znanstvenom, umjetničkom, istraživačkom, obrazovnom, razvojnom i stručnom području, dok su Organizacijski odbor Dana berbe grožđa i Sveučilište u Mostaru potpisali Sporazum o suradnji u realizaciji tradicionalne turističko-kulturno-gospodarske manifestacije „Dani berbe grožđa Brotnjo“.

WordPress Video Lightbox