Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bila je više nego uspješna

Crveni križ Čitluk u suradnje s Transfuziologijom SKB Mostar organizirao je danas akciju dobrovoljnog darivanja krvi. U akciji održanoj u sportskoj dvorani Osnovne škole fra Didaka Buntića prikupljeno je 37 doza krvi. Akcija je kao i sve prethodne bila više nego uspješna, a pozivu za sudjelovanje u akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 46 osoba, no nakon kraćeg liječničkog pregleda nisu svi bili u mogućnosti danas darovati krv zbog manjih zdravstvenih tegoba.

Najnovija akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Čitluk održana je u vremenu kada su zalihe krvi i krvnih pripravaka u Transfuzijskom centru SKB Mostar smanjene. Naime, Sveučilišna klinička bolnica Mostar javnost je prije nekoliko dana obavijestila kako su zalihe krvi na kritičnoj razini i da jedva zadovoljavaju hitne potrebe, nakon čega je uslijedio dobar odaziv darivatelja koji su došli darovati krvi u Centar. Na tom tragu je i današnji odaziv Brotnjaka koji su svojom humanošću pomogli u liječenju pacijenata u SKB Mostar.

Za pohvalu je i činjenica da se krug darivatelja krvi u Brotnju širi jer su u današnjoj akciji, uz darivatelje krvi koji iza sebe imaju višestruka darivanja, bili i maturanti Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića kojima je ovo bilo prvo darivanje krvi.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

WordPress Video Lightbox