Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

AK Brotnjo održao tradicionalno klupsko druženje

Atletski klub Brotnjo sinoć je u svadbenom salonu Ana Neri upriličio tradicionalno druženje svojih članova, njihovih roditelja, prijatelja kluba i uzvanika. Ovom prigodom AK Brotnjo je na zajedničkom druženju upoznao sve nazočne sa uspjesima natjecatelja AK Brotnjo i planovima za buduće razdoblje.

Na početku domjenka svi nazočni odali su počast pokojnom Boži Gagri i njegovoj supruzi, nakon čega je trener Bojan Ubiparip predstavio način rada u AK Brotnjo i istaknuo najvažnije uspjehe koje su postigli natjecatelji AK Brotnjo nastupajući na 35 natjecanja.

Članovi AK Brotnjo, kluba koji uspješno funkcionira od 2006. godine, tijekom godine nastupali su na državnim prvenstvima u BiH i Hrvatskoj, Balkanskim prvenstvima, Europskom prvenstvu i ostalim natjecanjima na kojima redovito postižu zapažene rezultate.

Broj članova AK Brotnjo približio se brojci 100, što je rekord za ovaj klub, a uz sportske da bi klub funkcionirao potrebne su i mnoge druge aktivnosti o čemu je nešto više sinoć rekao Marin Barbarić, predsjednik AK Brotnjo.

Hvala Bogu kraljica sportova u Brotnju ostaje i nadam se da će u budućem razdoblju biti u još većem sjaju. Zadnjih godina smo uspjeli dio sportske infrastrukture obnoviti, i to onaj dio koji nam je bio najnužniji. Dobar dio sredstava smo osigurali iz fondova zahvaljujući stalnim molbama i aplikacijama te smo uz pomoć Općine Čitluk i sponzora, koje uvijek uspijemo pronaći kada imamo opravdane razloge, uspjeli pored atletske staze našu malu dvoranu utopliti kako bi mogli trenirati u zimskom razdoblju. Rezultat toga je da su naši atletičari već pripremljeni kada krenu prvi dvoranski turniri i osvoje dosta medalja. Naravno i ove godine ćemo pokušati uraditi nešto na atletskoj infrastrukturi i vjerujem da ćemo uz pomoć svih koji mogu pomoći to i uspjeti – kazao je Marin Barbarić, predsjednik AK Brotnjo.

AK Brotnjo u svom radu ima izuzetno dobre odnose s ASK-om iz Splita, čiji su predsjednik i treneri bili gosti sinoćnje svečanosti.

Odličnu suradnju sa atletičarima iz Brotnja tako je sinoć istaknuo Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i predsjednik ASK Split.

Ovdje mi je uvijek zadovoljstvo doći, doći u ovu obitelji i doći u nešto što ima dušu. Čestitam vam na svemu što radite, a vidimo da nas nikada nije bilo više…Vi ste dio ASK-a i bit ćete dio ASK-a. Mi smo jedan narod, mi smo jedan mentalitet. Mi smo ista Hrvatska reprezentacija i mi smo isti klub… Kada bi uzeli u obzir rezultate koje vi ovdje radite kroz ASK: broj medalja, broj titula, broj reprezentativaca, nastupa, ovaj klub bi bio među deset klubova u Hrvatskoj. To je velika vrijednost, a vrijednost u atletici se mora zaslužiti, nju ne možete kupiti i nju vam nitko neće dati – kazao je Veštić te se na poseban način osvrnuo na odlične nastupe atletičarki i atletičara AK Brotnjo koji su u godini na izmaku nastupali za atletsku reprezentaciju Hrvatske.

Svoje članove koji su u protekloj godini postigli izvanredne rezultate istaknuo je i sam AK Brotnjo, i to dodjelom pehara i priznanja. Tako su sinoć nagrađeni: Bruno Iličić, Petra Pervan, Helena Bevanda, Petra Grgić, Anna Ćurković, muška štafeta u sastavu: Blago Martinović, Petar Sušac, Luka Ćurković i Ivan Niko Prusina, Josipa Dragićević, Luka Ćurković i Marija Ivanković.

Nastavljajući dobru suradnju dva atletska kluba, Atletski klub Brotnjo uručio je Tomislavu Vraniću, treneru ASK Split, zahvalnicu za suradnju i podršku.

WordPress Video Lightbox