Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Završeno uređivanje Dujmovića strane

Postavljanjem asfaltnog zastora na završnih 220 metara danas je završeno uređivanje „Dujmovića strane”. U projektu opsežne rekonstrukcije, koji je realiziran u tri faze, prometnica u dužini od ukupno 800 metara proširena je na 5,7 metara, na mjestima gdje je to bilo potrebno iskopima do dubine od dva metra postignut je kontinuirani uspon pogodniji za odvijanje prometa, nakon čega je prometnica i asfaltirana.

Obnovu cijele prometnice financirali su Općina Čitluk i Ministarstvo prometa i veza HNŽ, uz suradnju mještana Krehin Graca pri realizaciji projekta. Ova prometnica jako je značajna jer je riječ o spojnoj prometnici koja povezuje Krehin Gradac s kružnim tokom u Vionici i tranzitno dalje prema Međugorju i Bijakovićima, dok je brojni vozači koriste i kao alternativni pravac prometujući na dionici od regionalne prometnice R 425 do župe Međugorje.

Završne radove danas su obišli Ivo Bevanda, ministar prometa i veza HNŽ, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Tomislav Filipović, vijećnik u Općinskom vijeću Čitluk, Ante Ćorić, direktor JP Broting, Dalibor Čarapina, predsjednik mjesne zajednice Krehin Gradac i Damir Mandarić, predsjednik mjesne zajednice Vionica.

WordPress Video Lightbox