Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čitluku počeo jedanaesti međunarodni turnir za mlade košarkaše

Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani Čitluk počeo 11. Međunarodni košarkaški turnir „Monte Zott“. U ovogodišnjem turniru sudjeluju mlađi kadeti i kadeti BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Kako su nam kazali organizatori na turniru se natječu mladi košarkaši iz ukupno trinaest ekipa, a dvodnevni turnir započeo je natjecanjem po skupinama.

Tijekom dana upriličena je i svečanost otvaranja međunarodnog košarkaškog turnira „Monte Zott 2024.“ na kojoj je mlade sportaše i njihove trenere pozdravio i zahvalio im na dolasku Mile Galić, direktor Hrvatskog košarkaškog kluba Brotnjo.

Počeo je naš jedanaesti, tradicionalni međunarodni košarkaški turnir „Monte Zott“. Tradicija održavanja turnira uspješno je nastavljena i drago nam je da na ovogodišnjem turniru sudjeluje trinaest ekipa u dvije kategorije: mlađi kadeti i kadeti. Sudionici turnira u obje kategorije podijeljeni su po skupinama kako bi imali veliki broj utakmica, a u ovogodišnjem turniru sudjeluju ekipe iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. Mislim da je ovakav turnir jako važan za ove mlade momke jer se na ovakvim turnirima stječu nova prijateljstva, ali i sa sportske strane je jako važno da igraju sa protivnicima iz svoje generacije s kojima do sada nisu imali priliku natjecati se. Dio našeg turnira je i prodajni štand Udruge Susret tako da, kao i ranijih godina, imamo i humanitarni karakter – kazao je Mile Galić u izjavi za novinare.

Hrvatski košarkaški klub Brotnjo organizator je turnira koji će svoju završnicu imati sutra, a uz dvije ekipe domaćina, na turniru se natječu: HKK Ljubuški, KA Zrinjski – Mostar, HKK Grude, HKK Čapljina, ŠK Neum, KK Posušje, HKK Široki, KK Lokomotiva – Mostar, KK Leotar – Trebinje, KK Brod – Slavonski Brod i KK Sutjeska – Nikšić.

WordPress Video Lightbox