Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Blatničke note dobrote: U Donjoj Blatnici ponovno održan spektakularan humanitarni koncert

Sinoć su u Donjoj Blatnici, na platou ispred crkve sv. Franja, održane „Blatničke note dobrote 2024.“, humanitarno-glazbeni spektakl na kojem je Mate Bulić okupio i udružio mještane ovog mjesta, svoje prijatelje, estradne zvijezde i brojne javne osobe, koje su došle na „Blatničke note dobrote“ s plemenitom namjerom za prikupljanje novčanih sredstava za dobrotvorne i humanitarne projekte.

Prihod od koncerta, na kojem je nastupilo više od trideset izvođača, namijenjen je za završetak obnove Doma kulture u Donjoj Blatnici, a organizatori će, kao i ranijih godina, također nastaviti podržavati humanitarne udruge, potrebite obitelji i pojedince.

Ovo je već nadaleko poznat događaj zajedništva i dobrote, i dao Bog da tako budu i ove godine. Neka se našim Brotnjo razliježu zvuci pjesme i radosti na dobro i blagoslov svima. Osobito vi dragi gosti, ponesite odavde lijepa sjećanja znajući da ste doprinijeli dobru. Kaže se tko pjeva da dva puta moli, a tko pjeva i sluša, onda i tri puta moli. Neka ova večer bude večer zajedništva i truda oko dobra. Ugodno vam svima i blagoslovljeno bilo. Živjeli – kazao je fra Branimir Novokmet, župni vikar župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, nakon što je svima nazočnima prenio pozdrave fra Velimira Bagavca, čerinskog župnika.

Sve nazočne prije nastupa izvođača sinoć je pozdravio i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

Mogu slobodno reći da je Donja Blatnica večeras središte Hercegovine. Svi putovi vode ovdje. Drago mi je da su ovdje večeras sa nama naši prijatelji iz iseljeništva i Republike Hrvatske. Mate Bulić i organizatori ovaj su događaj podignuli na jednu visoku razinu, tako da mnogi planiraju svoje godišnje odmore kako bi mogli nazočiti Blatničkim notama dobrote. Veliko hvala svim izvođačima koji su večeras ovdje sa nama, ima ih više od trideset. Isto tako zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se održe Blatničke note dobrote. One, kako im i samo ime kaže, imaju humanitarni karakter i svake se godine jedan dio sredstva odvoji za humanitarne ili druge projekte. U Donjoj Blatnici obavlja se Dom kulture, zajedno to rade Mjesna zajednica i Općina Čitluk, te ćemo obnovljeni dom najesen i otvoriti – poručio je načelnik Radišić.

Uz mnogo truda Mate Bulića i organizacijskog odbora, za uspjeh koncerta jako je značajna široka potpora kakvu ovaj humanitarni projekt uživa te ga kao jako značajan podržavaju institucije i gospodarstvenici. Ovogodišnji koncert održan je pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, predsjednika Hrvatskog narodnog sabora, koji je sinoć i predvodio predstavnike vlasti sa svih razina u BiH, a među uzvanicima su bili Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, proslavljeni nogometaš i bivši izbornik Niko Kovač, Robert i Anica Kovač te mnogobrojni ostali uzvanici.

Na ovogodišnjem koncertu Mate Bulić uspio je okupiti više od trideset izvođača, uz koje su posjetitelji mogli uživati do ranih jutarnjih sati. Uz domaćina Matu Bulića, na Blatničkim notama dobrote nastupili su Miroslav Škoro, Jole, Alen Nižetić, Tiho Orlić, Frano Pehar i Tarapana band, Ante Cash, Žuvi, Mia Dimšić, Minea, Jozo Vučić, Šima Jovanovac, Johnny Gitara, Dražen Žanko, Nenad Vetma, Pero Panjković, Stjepan Jeršek Štef, Grupa Gabriel, Antonio Čarapina, Dado Pastuović, Tade Šarić, Ziggy Band, Dragan Bošković, Plante Band, Ivan Martić, Željko Šarić i Petar Strukar, Ivan Mandić, Vukšićki bećari, HKUD sv. Marko – Vionica, klapa Pasika, TS Dukati i Dream Team Prijatelji.

Svim izvođačima, ali i posjetiteljima, srdačno se na dolasku zahvalio Mate Bulić. Bulić je i ovom prilikom kazao kako Blatničkih nota dobrote ne bi bilo bez velikog broja ljudi koji na različite načine sudjeluju u organizaciji te se zahvalio svojim suradnicima, kao i podupirateljima ovoga hvale vrijednog projekta. Uz zahvale Mate Bulić već je za sljedeću godinu najavio koncert, a nema sumnje da će to ponovno biti humanitarno-glazbeni spektakl zbog kojeg će se u Donjoj Blatnici okupiti ljubitelji dobre zabave iz svih krajeva BiH, Hrvatske, ali i dijaspore.

Program koncerta vodio je Dalibor Petko, a posjetitelji su, uz kupovinu ulaznica, u prikupljanju sredstva mogli sudjelovati i kupujući prigodne majice.

WordPress Video Lightbox