Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Odbrojavamo do održavanja humanitarno-koncertnog spektakla „Blatničke note dobrote“

Traje odbrojavanje do sljedećeg velikog humanitarno-koncertnog spektakla „Blatničke note dobrote“ na kojem će Mate Bulić 12.08. u Donjoj Blatnici ponovno okupiti i udružiti svoje prijatelje, pjevače i brojne javne osobe u velikoj humanitarnoj misiji.

Ove će godine nastupiti čak 33 izvođača, između ostalih Miroslav Škoro, Jole, Zorica Kondža, Minea, Mia Dimšić, Ante Cash, Tiho Orlić i mnogi drugi.

Ususret održavanju ovogodišnje manifestacije „Blatničke note dobrote“ razgovarali smo s Goranom Barbarićem, predsjednikom Organizacijskog odbora koji nam je otkrio brojne detalje o ovoj sada već tradicionalnoj manifestaciji na kojoj se ponovno očekuje na tisuće posjetitelja iz Hercegovine, Hrvatske ali i naše dijaspore.

„S pripremama za ovogodišnje ‘Blatničke note dobrote’ krenuli smo već u svibnju i uz redovne sastanke Organizacijskog odbora, uspjeli smo sve pripremiti na vrijeme. ‘Blatničke note dobrote’ su postale simbol okupljanja naših ljudi, mjesto susreta domovinske i iseljene Hercegovine i na to smo posebno ponosni. Imamo podršku lokalne zajednice, Općine Čitluk, županijskih vlasti i trudimo se da koncert svake godine bude što kvalitetniji“, ističe Goran Barbarić.

„Voditelj programa i ove će godine biti dugogodišnji televizijski i radijski voditelj Dalibor Petko, što je, uz sva zvučna imena s estrade koja će nastupiti, još jedna garancija dobre zabave na ovogodišnjoj manifestaciji“, otkrio nam je Barbarić, a prisjetio se i kako je sve počelo 2012. godine kada je zajedno s Matom Bulićem i prijateljima krenula hvalevrijedna inicijativa da se svake godine u Matinom rodnom mjestu organizira koncertni spektakl s plemenitom namjerom za prikupljanje novčanih sredstava za dobrotvorne i humanitarne projekte u zajednici i podršku najpotrebitijim društvenim skupinama.

 

Do sada pomogli uređenje crkve sv. Franje, Udrugu „Susret“, izgradnju Dompesa, Sveučilišnu bolnice i potrebite pojedince

„Prvi koncert koji smo zajednički uspješno pripremili održan je 2012. godine pod nazivom ‘Hvala prijatelji’, organizirali smo za uređenje Crkve sv.Franje i crkvenog dvorišta u Blatnici. Za idući koncert, 2013. godine, odlučili smo pomoći i našim najranjivijim skupinama te smo prihode od koncerta usmjerili i na Udrugu Susret iz Čitluka koja brine o djeci sa posebnim potrebama. Taj koncert je nosio naziv ‘Za naše anđele’ i također je bio vrlo uspješan. I u narednim godinama smo uvijek jedan dio prihoda usmjeravali na razne humanitarne organizacije, za izgradnju Dompesa u Mostaru, za Sveučilišnu bolnicu u Mostaru i za liječenje potrebitih pojedinaca, a drugi dio smo usmjeravali u infrastrukturne projekte u mjestu, za obnovu područne škole u Blatnici, za uređenje unutrašnjosti naše crkve sv.Franje, sve na korist naše društvene zajednice“, tumači Goran Barbarić, ne skrivajući koliko je ponosan na sve humanitarne uspjehe koje je manifestacija polučila.

 

Naziv manifestacije odabrao Božo Skoko

Iako su prva četiri koncerta organizirali pod različitim nazivima, od 2016. godine koncert i manifestacija koja je mnogima promijenila živote, dobila je sadašnji naziv „Blatničke note dobrote“.

„Zahvaljujući našem prijatelju iz Zagreba, prof.dr.sc. Boži Skoki, 2016. godine, koncert dobiva današnji, naširoko poznati naziv „Blatničke note dobrote“, naziv koji najbolje opisuje glavni lajtmotiv našeg koncerta, a to je širiti dobrotu, pomagati potrebitima, okupljati ljude oko plemenitih ciljeva“, naglašava Barbarić.

Inače, po završetku prošlogodišnjeg koncerta, od prikupljenih prihoda započela je obnova Doma kulture u Blatnici koji je izgrađen davne 1958. godine i zahtijevao je temeljite obnovu.

„Kao što će i posjetitelji ovogodišnje manifestacije moći vidjeti, obnova Doma kulture je pri kraju te ćemo prihode i od ovogodišnjeg koncerta usmjeriti na dovršetak unutarnjih radova kako bi se u jesen moglo obaviti i službeno otvaranje. Naravno i ove godine ćemo biti uz humanitarne udruge s kojima surađujemo te uz potrebite obitelji i pojedince sa područja općine Čitluk. Na dan koncerta, na ulazima, posjetitelji će biti u prigodi kupiti i posebne majice sa motivom Blatničkih nota dobrote i potpisom Mate Bulića a prihodi od prodaje istih će također ići u humanitarne svrhe“, otkriva Goran Barbarić i završava s posebnom zahvalom: „Želim ovom prilikom posebno zahvaliti našim brojnim sponzorima koji nas prate tokom svih ovih godina, svim glazbenicima i izvođačima koji bez naknade prelaze veliki put kako bi dali svoj doprinos ovom humanitarnom koncertu, svim posjetiteljima koji su kupovinom karte podržavali i podržavaju naše projekte, svim volonterima, našim Blatničanima, na stotine njih, koji pomažu organizacijskom odboru u pripremi ovog glazbenog događaja. Posebno hvala našim prijateljima iz Međugorja koji uvijek priskoče u pomoć te ugoste izvođače i uzvanike koji dolaze iz udaljenijih mjesta. Drago nam je da smo prepoznati i od Hrvatskog narodnog sabora te se koncert već dugi niz godina organizira pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora, dr. Dragana Čovića.“

Kroz sve ove godine, Blatnica je postala sinonim za najveću glazbenu feštu u Hercegovini poznatu pod nazivom „Blatničke note dobrote”, za koju će se i ove godine tražiti ulaznica više. A svi koji žele biti dio ovogodišnjeg spektakla 12.08. u Blatnici, svoju ulaznicu mogu nabaviti na platformi Entrio.ba.

Brotnjo.info

WordPress Video Lightbox