Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

MLADIFEST Međugorje spremno dočekuje festival mladih, stižu iz 70 zemalja svijeta

Od 1. do 6. kolovoza u Međugorju će se održati 35. po redu Mladifest. Za razliku od prošle godine kada je ovaj događaj bio pomjeren tjedan unaprijed zbog Svjetskog dana mladih u Lisabonu, ove godine se vratio na svoj tradicionalan datum, a to je prvi tjedan u kolovozu. I ove godine u ovom hercegovačkom mjestu očekuju se hodočasnici sa svih strana svijeta koji će ove dane provesti u molitvi i miru, uz svete mise, ispovijedi, kateheze i svjedočanstva.

Možemo reći da će prema podacima koje imamo, ovogodišnji Festival mladih po broju dolaska hodočasnika nadmašiti rekordni iz 2019. Svi kapaciteti su odavno popunjeni, a tu je uglavnom riječ o dolasku organiziranih grupa iz svih krajeva svijeta. U odnosu na prošlu godinu i godine pandemije covid krize, te svih kriza koje su pogodile turistički sektor, ove godine sa sigurnošću možemo reci da će ovaj 35. Mladifest biti najposjećeniji festival dosad održan”, kaže za Hercegovina.info direktor Turističke zajednice Općine Čitluk Ante Kozina.

U Međugorju se očekuju mladi iz 70 zemalja svijeta, a milijuni će program pratiti online.

“Prijenos Mladifesta ide preko Informativnog centra Mir Međugorje i prenosi ga vise od 15 medijskih agencija, a program se simultano prevodi na 19 svjetskih jezika. Očekuje se da će svaku večer vise od 500 svećenika sudjelovati u koncelebraciji svete mise”.

Kada je riječ o zemljama iz kojih hodočasnici dolaze već smo rekli kako je njih oko 70. No, jedna zemlja prednjači.

Po broju organiziranih dolazaka najbrojniji hodočasnici su već tradicionalno iz Poljske, Italije, Republike Irske, Ukrajine, Slovačke ali isto valja istaknuti veliki dolazak hodočasnika iz okruženja posebno iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Raduje nas pojačan dolazak hodočasnika iz Španjolske i zemalja Južne Amerike kao i hodočasnika iz SAD-a”, ističe Kozina.

Po prvi put u organizaciju oko Mladifesta bit će uključena i novoosnovana Turistička zajednica Općine Čitluk.

Osnivanjem TZ Općine Čitluk mi smo u ruke dobili alate lakšeg i kvalitetnijeg upravljanja našom destinacijom pa smo tako ove godine odlučili postaviti zastave s Gospinom slikom na sve glavne prometnice u župi Međugorje kao i izradili bilboarde s pozdravom porukom iz svih pravca dolaska u nasu Općinu i župu kako bi na neki način pozdravili sve one koji dolaze u Međugorje a samim time i dali jednu svečaniju notu ovom međunarodnom događaju kakav festival mladih svakako i jest”, zaključio je u razgovoru za Hercegovina.info direktor Turističke zajednice Općine Čitluk Ante Kozina.

WordPress Video Lightbox