Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Potpisan ugovor za izvođenje radova na kanalizacijskom vodu K1

Ugovor za izvođenje radova izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže, kanalizacijskog voda K1 u naseljima Međugorje i Bijakovići danas su u Čitluku potpisali Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Vlatko Malić, predstavnik tvrtke Eccon Inženjering d.o.o. Čapljina. Ukupna vrijednost radova koji su predmet potpisanog ugovora iznosi 782.042,26 KM, a potpisanim ugovorom izvođač radova obvezao se izvesti radove u roku od 90 dana od dana uvođenja u posao od strane nadzornog tijela.

Općina Čitluk i tvrtka Eccon Inženjering d.o.o. Čapljina ugovor su potpisale na temelju otvorenog postupka javne nabave za izvođenje radova te je tijekom današnjeg sastanka dogovoreno kako će radovi započeti po završetku ljetne turističke sezone, uzimajući u obzir prometnu opterećenost u zoni izvođenja radova.

Izgradnja sustava sekundarne kanalizacijske mreže za Općinu Čitluk je jako važan projekt, a kanalizacijski vod K1 od posebnog je značaja jer je smješten u Međugorju i Bijakovićma, mjestima koja uz veliki broj stanovnika posjećuje i veliki broj hodočasnika te je ovakav projekt neophodan za očuvanje okoliša i povećanje kvalitete života.

Zbog navedenog, projekt je pozitivno ocijenjen i od viših razina vlasti i za njegovu realizaciju će biti korištena proračunska sredstva Općine Čitluk, kreditna sredstva Europske investicijske banke (EIB), sredstva Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i sredstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ.

WordPress Video Lightbox