Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Međunarodne večeri folklora “Vionica 2024.” počinju u petak

Trodnevna kulturna manifestacija Međunarodne večeri folklore “Vionica 2024.”, čiji je organizator i domaćin HKUD sv. Marko – Vionica, počet će u petak, 12. srpnja. Organizatori su za manifestaciju pripremili bogat i sadržajan program, a posjetiteljima će se tijekom tri dana predstaviti kulturno-umjetnička društva iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bugarske i Poljske.

Prva večer, 12. srpnja, namijenjena je najmlađim folklorašima koji će se predstaviti publici s dječjim igrama i pjesmama iz krajeva kojih dolaze. Dječje skupine također će se natjecati u igrama koje su igrali njihovi roditelji, bake i djedovi, a za zabavni dio programa prve večeri zadužena je muška pjevačka skupina HKUD sv. Marko Vionica.

Kulturno-umjetnička društva iz BiH, Poljske i Bugarske predstavit će se druge večeri, 13. srpnja, na pozornici sportskog centra u Vionici. Gdje će, ove večeri, posjetitelje zabavljati TS Stari Fenjer.

Završna večer, 14. srpnja, donosi šarenilo narodnih običaja i tradicije različitih naroda iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Poljske i Bugarske. U zabavnom dijelu programa nastupat će TS Dukati.

Voditelj programa, koji će svake večeri započinjati u 20 sati, biti će gosp. Branko Uvodić. Uz mnoštvo različitih igara i pjesama, posjetitelje očekuje i dobra zabava uz bogatu tombolu.

WordPress Video Lightbox