Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Domaći i ručno izrađeni proizvodi žena iz Hercegovine i Podrinja predstavljeni na sajmu u Međugorju

Jučer je u Međugorju, na trgu ispred muzeja i galerije „Naša Majka“, održan sajam domaćih i proizvoda koje su ručno izradile poljoprivrednice iz Čitluka, Čapljine, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Vlasenice i Skelana. Sajam je održan u okviru projekta „AveAgri – Unapređenje prilika za zapošljavanja žena kroz suradnju malih poljoprivrednih poduzeća u vlasništvu žena“, koji financijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a (US Department of State), a implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) iz Sarajeva.

Na sajmu su posjetitelji mogli razgledati, degustirati i kupiti proizvode u čiji je uzgoj i izradu utkano mnogo pažnje, odricanja i ljubavi.

Uz sajam, koji je održan jučer, danas će u međugorskom hotelu Cesarica, s početkom u 9 sati, biti održana konferencija pod nazivom „Kako razvijati kapacitete poljoprivrednica u Hercegovini i Podrinju“, koja će okupiti poljoprivrednice i donositelje odluka, i na kojoj će se diskutirati o izazovima u radu i iskustvima od osnivanja obiteljskih gospodarstva i obrta do sudjelovanja na sajmovima, te suradnji sa institucijama i tijelima vlasti.

Cilj projekta „AveAgri – Unapređenje prilika za zapošljavanja žena kroz suradnju malih poljoprivrednih poduzeća u vlasništvu žena“ je osnaživanje žena iz ruralnih područja Hercegovine i Podrinja u udruživanju snaga kako bi zajednički nastupale na tržištu, poticanjem na osnivanje poljoprivrednih zadruga. Ključna komponenta ovog projekta je suradnja između pojedinačnih proizvođačica – žena, organizacija civilnog društva i institucija.

WordPress Video Lightbox