Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Kušanje mladog vina sutra u Čitluk

Ogranak Matice hrvatske Čitluk 3. studenoga upriličit će večer s bogatim kulturnim programom koja će završiti tradicijskom broćanskom manifestacijom „Kušanje mladog vina“.

Povodom završetka manifestacije Dani Matice hrvatske u Brotnju, OMH Čitluk će u kongresnoj dvorani Hotela Brotnjo, s početkom u 19 sati, upriličiti predstavljanje knjiga Liljane Leone Zovko. Čitlučkoj publici bit će predstavljena zbirka pjesama „Mirno spavaj Lara“ te knjiga proze „Dobra ti noć Balkane“, dok će nakon predstavljanja knjiga zainteresirani moći uživati i u izložbi slika dubrovačkog umjetnika Miša Baričevića „Crno – bijeli svijet“.

Otvorenje izložbe Baričevićevih slika najavljeno je za 19,40 sati u kongresnoj dvorani Hotela Brotnjo, a u 20 sati u Velikoj dvorani Hotela Brtonjo održat će se Kušanje mladog vina.

Kušanje mladog vina označava kraj kulturne manifestacije „Dani Matice hrvatske u Brtonju“. Ogranak Matice hrvatske Čitluk na ovaj način promovira vrhunska broćanska vina, a tijekom večeri upriličuje se blagoslov mladog vina te prigodni program koji uključuje predstavljanje proizvoda od grožđa, predstavljanje potencijala malih poljoprivrednih gospodarstava i poduzetnika koji proizvode autohtone hercegovačke proizvode.

Tako će ovu večer glazbenim točkama obogatiti učenici OGŠ Brotnjo, članovi HKUD Brotnjo i ženske klape Katarina – Buna. Posjetitelji će također moći kušati mlada vina iz vinarija Marijanović i Tolj, ali i vrhunske suhomesnate delicije pršutane Bura, kao i brojne zdrave i autohtone gastronomske proizvode Hercegovine. I ove godine u sklopu manifestacije predstavit će se učenici hoteljersko-turističkog smjera Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića sa svojim proizvodima.

Uz tradicionalne hercegovačke delicije posjetitelji Kušanja mladog vina moći će degustirati sir Grana Padano.

WordPress Video Lightbox