Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

20. Didakovi dani: Svečana akademija 9. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Didak” Župe Gradnići po 20. put organizira Didakove dane, Međunarodnu kulturnu manifestaciju, posvećenu promociji lika i djela fra Didaka Buntića, najvećega sina Brotnja.

Ova manifestacija započela je 2004. godine u Didakovoj rodnoj župi i uvelike je doprinijela de se lik i djelo fra Didaka Buntića prezentiraju sadašnjim generacijama, te je tako nastavljeno čuvanje uspomene na Oca Hercegovine. Inicijator cijelog projekta je bio fra Marinko Šakota.

20. jubilarni Didakovi dani održavaju se pod Generalnim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Supokrovitelj je Hrvatski narodni sabor BiH, a pokrovitelji su Općina Čitluk, Ministarstvo kulture i športa HNŽ, Fonfacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo te Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ovogodišnji program manifestacije održat će se u Zagrebu i Međugorju.

Svečana akademija povodom jubilarne 20. obljetnice Didakovih dana održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Zagreb u ponedjeljak 9. listopada s početkom u 11 sati.

Na programu je Koncert odabranih u kojemu sudjeluju Srednja muzička škola Sarajevo, Glazbena škola Široki Brijeg i Glazbena škola Pavla Markovca iz Zagreba.

Po završetku koncerta uslijedit će dodjela priznanja „Didak“.

Program će se nastaviti u četvrtak 19. listopada kada će s radom početi trodnevna umjetnička kolonija „Didak“ u sklopu koje će se održati dječja likovna radionica (sudjeluju osnovne škole iz Brotnja: Čitluk, Bijakovići i Čerin). Kolonija će se održati u Herceg Etno-selu Međugorje.

Brotnjo.info

WordPress Video Lightbox