Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

17. Didakovi dani održat će se od 7. do 11. listopada

Sedamnaesti po redu Didakovi dani, kulturno-duhovna manifestacija, koju u čast velikog hercegovačkog svećenika, prosvjetitelja i vizionara fra Didaka Buntića, u njegovoj rodnoj župi Gradnići organizira Hrvatsko-kulturno umjetničko društvo Didak i župa sv. Blaža Gradnići, ove godine održavat će se kroz četiri dana, od 7. do 11. listopada.

Kao i svih dosadašnjih, tako je i za ovu godinu pripremljen bogat i raznovrstan kulturni program.

Didakovi dani počet će u srijedu 7. listopada koncertom studenata i profesora violine glazbenog odjela FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru. Program će biti održan u 18 sati u župnoj crkvi u Gradnićima.

U četvrtak 8. listopada u 11 sati kod fra Didakove Spomen kuče u Paoči biti će upriličeno tradicionalno polaganje cvijeća i paljenje svijeća.

Trećega dana, u subotu 10. listopada s radom će početi umjetnička kolonija „Didak“ – dječja likovna radionica u sklopu kolonije.

Posljednjega dana manifestacije, u nedjelju 11. listopada program će započeti sv. Misom u 18 sati u župnoj crkvi sv. Blaža.

Predstavljanje romana „Tajna dvanaestog oraha“ književnice Sanijele Matković biti će upriličeno u Staroj crkvi s početkom u 19 sati. U glazbenom dijelu sudjelovat će pjevačka skupina HKUD-a Didak i Lara Jurešić – učenica Srednje glazbene škole Široki Brijeg.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Čitluk.

Brotnjo.info

WordPress Video Lightbox