Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

15. „Susreti pod hrastom“ posvećeni Anti Belji

Petnaesti „Susreti pod hrastom“, tradicionalna književno-glazbena manifestacija, posvećeni su Anti Belji, političaru i književniku rodom iz župe Čerin, a na manifestaciji koja će se održati u subotu, 12. rujna bit će predstavljena Beljina najnovija publikacija „Uz 75. obljetnicu Bleiburške tragedije1945. – 2020.“.

Pored predstavljanja publikacije u Čerinu će, s početkom u 18 sati, biti služena misa zahvalnica na vanjskom oltaru župne crkve sv. Stjepana – Prvomučenika, nakon koje će uslijediti pozdravni govori i predstavljanje publikacije, u čijem predstavljanju će sudjelovati: autor Ante Beljo, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva, akademik fra Andrija Nikić, povjesničar i književnik, književnica Anita Martinac te Stanislav Vukorep, publicist i istraživač.

U drugom dijelu programa, pod hrastovima u župnom dvorištu nastupit će pjesnici: Miljenka Koštro, fra Vendelin Karačić, Stanislav Bašić, Marina Kljajo Radić, Srećko Marijanović i fra Miljenko Stojić, kao i učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo, koji će glazbeno obogatiti program.

Organizatori manifestacije „Susreti pod hrastom“ su: Ogranak Matice hrvatske Čitluk, Župni ured župe sv. Stjepana – Prvomučenika i Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne. U ime organizatora manifestaciju će predstaviti i nazočnima uputiti pozdravne riječi: Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB, fra Hrvoje Miletić, župnik župe Čerin i Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk.

WordPress Video Lightbox