Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 11. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Čitluk održana je jučer. Sjednica je održana u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk, a vijećnici su na jučerašnjoj sjednici usvojili: Prijedlog odluke o usvajanju Urbanističke osnove izmjena i dopuna Regulacijskog plana „Bare 1“ u Čitluku, zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Dječjeg vrtića Čitluk i prijedloge za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Također, na jedanaestoj sjednici OV Čitluk, Marin Vučić, šef Odsjeka za inspekcijske poslove, informirao je vijećnike o radu inspektora Općine Čitluk koji djeluju pri Općinskoj službi za gospodarstvo.

U raspravi o prijedlogu odluke o usvajanju Urbanističke osnove izmjena i dopuna Regulacijskog plana „Bare 1“ uz predlagače i sve vijećnike, sudjelovali su i predstavnici tvrtke Ecoplan iz Mostar koja je izrađivač plana, a nakon provedene opsežne rasprave prijedlog odluke je usvojen, te će nakon usvajanja uslijediti nastavak zakonom propisane procedure.

Nakon usvajanje ove točke dnevnog reda, vijećnici su jednoglasno dali suglasnost na izmjene i dopune Statuta koje je zatražio Dječji vrtić Čitluk.

Pod točkom Razno, načelnik općine Čitluk Marin Radišić informirao je vijećnike o sastanku vezanom za pilot projekt sadnje maslina na području nekoliko hercegovačkih općina. Sastanak je održan u Mostaru, a na sastanku su razmatrane mogućnosti za sadnju sadnica maslina koje bi za ovaj pilot projekt donirao španjolski proizvođač maslina koji je trenutno svjetski lider u ovoj grani poljoprivredne proizvodnje.

WordPress Video Lightbox