FOTO: Tijelovska procesija prošla čitlučkim ulicama

Ispis

procesijaNa blagdan Tijelova, nakon večernje sv. Mise koju je u župnoj crkvi Krista Kralja predvodio župnik fra Miro Šego, održana je tijelovska procesija čitlučkim ulicama. Župljani župe Krista Kralja Čitluk predvođeni fra Mirom Šegom, fra Goranom Azinovićem, župnim zborom i članovima Frame, pronoseći u procesiji Presveti Oltarski Sakrament, iskazali su ljubav prema Kristu koji nam se darovao u svetoj euharistiji.

Tijelovska procesija u Čitluku okupila je veliki broj vjernika, a na blagdan Presvetog Tijela i Krvi Kristove procesija je ispred župne crkve Krista Kralja krenula Ulicom kralja Tomislava do Broćanskog trga. Nakon molitve na Broćanskom trgu procesija je nastavljena Ulicom kralja Tvrtka do Broćanske ulice.

Na križanju ovih ulice bila je sljedeća postaja, a nakon prigodne molitve na ovoj postaji procesija se Broćanskom ulicom uputila do župne crkve gdje je obavljen završni blagoslov vjernika s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Veliki broj vjernika združen u molitvi, zajednička pjesma crkvenog zbora i vjernika, ulice posute laticama cvijeća i ukrašene svijećama bio je uistinu dojmljiv prizor procesije na blagdan Tijelova.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537