Lipanjske zore: Obilježena 25. obljetnica pogibije Dragana Luburića

Ispis

lipanjske zoreMisom zadušnicom za sve poginule hrvatske branitelje koja je slavljena u groblju u Ševaš Njivama započeo je današnji program obilježavanja 25. obljetnice akcije Lipanjske zore u kojoj su oslobođeni veliki dijelovi doline Neretve i jugoistočne Hercegovine.

Misu zadušnicu za hrvatske branitelje predvodio je don Gordan Božić u suslavlju s fra Vinkom Mikulićem, a nakon mise zadušnice, polaganjem vijenaca odana je počast poginulom Brotnjaku Draganu Luburiću, koji je poginuo na današnji dan prije 25 godina, i njegovim poginulim suborcima.

Počast poginulom hrvatskom vitezu odali su članovi obitelji, suborci, izaslanstvo Općine Čitluk predvođeno načelnikom Marinom Radišićem, kao i brojni drugi koji su položili cvijeće kod spomen obilježja podignutog u spomen na Dragana Luburića i koji su sudjelovali u skrušenoj molitvi za poginule.

Nakon prigodnog programa kod spomen obilježja poginulom Draganu Luburiću, program obilježavanja 25. obljetnice Lipanjsnjskih zora nastavljan je kod obližnjeg spomenika podignutog poginulim hrvatskim braniteljima koji su također poginuli 7. lipnja braneći hrvatski narod od agresije.

Uz članove obitelji, suborce, predstavnike općina Grude i Čapljina, počast poginulim braniteljima odalo je i izaslanstvo Općine Čitluk koje je nakon toga nazočilo Središnjem skupu zahvale poginulim hrvatskim braniteljima održanom u Počitelju.

Uz načelnika općine Čitluk Marina Radišića i predsjednika Općinskog vijeća Predraga Smoljana u današnjem programu sudjelovali su članovi ratnih postrojbi s područja općine Čitluk i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Dan ranije, izaslanstvo općine Čitluk na čelu s načelnikom Marinom Radišićem  i predsjednikom OV Čitluk Predragom Smoljanom nazočilo je obilježavanju 25. obljetnice utemeljenja Postrojbe za posebne namjene Ludvig Pavlović.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537