Vatrogasci educirali mališane o načinu postupanja u slučaju požara

Ispis

vatrogasciPripadnici Vatrogasne postrojbe Čitluk posjetili su danas Dječji vrtić Čitluk te su u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi održali edukativno predavanje i pokaznu vježbu evakuacije u slučaju požara koja je izvedena u suradnji s odgajateljicama i ostalim zaposlenicima Dječjeg vrtića Čitluk.

Kroz razgovor, pripadnici Vatrogasne postrojbe Čitluk informirali su mališane o načinu rada vatrogasaca i važnosti broja 123 u slučaju izbijanja požara. Također, vatrogasci su mališanima skrenuli pozornost da ni pod kojim uvjetima sami ne pristupaju gašenju požara i upoznali mališane sa ispravnim načinom postupanja u slučaju požara.

Dio opreme s kojom obavljaju svakodnevne poslove vatrogasci su danas prezentirali mališanima, nakon čega je, prama unaprijed predviđenim pravcima evakuacije na predviđeno mjesto prikupljanja i izlaza, uspješno izvedena pokazna vježba evakuacije u slučaju požara.

Glavni cilj današnjeg posjeta vatrogasaca Dječjem vrtiću Čitluk bila je edukacija djece i širenje njihovih spoznaja o opasnostima kojima bi mogli biti izloženi u svome domu, vrtiću i ostalim prostorima, te kako ispravno postupiti uslučaju požara.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537