Zavod za školstvo Mostar učenicima i školama dodijelio nagrade i priznanja

Ispis

zavod za školstvo Zavod za Školstvo Mostar na jučerašnjoj proslavi Dana Zavoda za školstvo Mostar u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača dodijelio je najboljim učenicima i školama nagrade i diplome kao priznanje za ostvarene rezultate na županijskim natjecanjima u školskoj 2016./2017., te zahvalnice suradnicima Zavoda.

Svečanoj proslavi Dana Zavoda za školstvo Mostar, uz ostale uzvanike, nazočili su dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa. Upravo ministar Hadžović uručio je prof. Juri Sušcu, ravnatelju OGŠ Brotnjo,  priznanje za dugogodišnji izniman uspjeh na međunarodnim natjecanjima, a na prigodnoj svečanosti Zavod je nagradio i učenike SŠ dr. fra Slavka Barbarića i OŠ Čerin koji su na županijskim natjecanjima osvojili neko od prav tri mjesta.

Dakle, OGŠ Brotnjo dobila je priznanje za dugogodišnji izniman uspjeh na međunarodnim natjecanjima, što je još jedno priznanje u nizu koje će, nadaju se u OGŠ Brotnjo doprinijeti otvaranju srednje glazbene škole u Čitluku.

Na županijskim natjecanja iz različitih nastavnih predmeta u školskoj 2016.2017. bilo je uključeno oko 1200 učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih je njih 96 pokazanim znanjem zaslužilo diplomu Zavoda za školstvo Mostar. Među nagrađenim učenicima je i sedam učenika iz škola s područja općine Čitluk.

Iz SŠ dr. fra Slavka Barbarića to su: Ivana Primorac (1. mjesto na natjecanju iz fizike), Petra Prskalo (2. mjesto na natjecanju iz njemačkog jezika), Mario Pehar (3. mjesto na natjecanju iz fizike i 3. mjesto na natjecanju iz matematike), Marija Primorac (3. mjesto na natjecanju iz engleskog jezika) i Blaž Ostojić (3. mjesto na natjecanju iz povijesti), dok su iz OŠ Čerin nagrađeni: učenica Mia Pejdo (1. mjesto u Krasnoslovu) i učenik Gabrijel Barbarić (3. mjesto u recitiranju).

Zahvaljujući pobjedi na ovogodišnjem Krasnoslovu, domaćin spomenutog natjecanja u sljedećoj školskoj godini bit će OŠ Čerin, a za suradnju u organizaciji natjecanja „Sajam poduzeća za vježbu“ u okviru projekta Poduzetništvo na djelu SŠ dr. fra Slavka Barbarića uručena je Zahvalnica.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537