Mia Pejdo, učenica OŠ Čerin, pobjednica ovogodišnjeg „Krasnoslova“

Ispis
krasnoslov Dana 10. svibnja 2017. u čapljinskom kinu Mogorjelo održano je županijsko natjecanje u krasnoslovu za učenike četvrtih razreda kojem je domaćin bila OŠ Lipanjske zore Višići. OŠ Lipanjske zore bila je domaćin natjecanja zahvaljujući prošlogodišnjoj pobijedi učenice Ivane Udženije na natjecanju kojeg je na istom mjestu tada organizirala OŠ “Vladimira Pavlovića” Čapljina.

Na ovogodišnjem „Krasnoslovu“ natjecalo se 26 učenika iz 24 škole. Pobjedu je odnijela Mia Pejdo iz OŠ Čerin s pjesmom Ljiljanje Tolj „Hercegovina u srcu“, ispred Leonarde Šarac iz Treće osnovne škole Mostar koja je recitirala pjesmu „Kad su laste odlazile“ Ratka Zvrke, dok su treće mjesto podijelili Paula Mikulić (OŠ Ilići) s pjesmom nepoznatog autora „More treće“ i Nikola Ćubela (OŠ za djecu s posebnim potrebama) s pjesmom „Ljubav nema maske“ Lidije Glavaš.

Zahvaljujući pobjedi Mie Pejdo, OŠ Čerin će sljedeće godine biti organizator natjecanja u govorenju napamet književno-umjetničkog teksta ili interpretativnom čitanju„Krasnoslov“.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo ovogodišnjeg „Krasnoslova“ činile su Andreja Pehar (savjetnica za razrednu nastavu Zavoda za školstvo Mostar), Mara Dadić (učiteljica razredne nastave iz OŠ Lipanjske zore) i Viktorija Sušić (učiteljica razredne nastave iz OŠ fra Didaka Buntića - Čitluk). Budući da je bilo dosta lijepih i dojmljivih recitacija, Povjerenstvo je na natjecanju imalo težak posao i o pobjedniku natjecanja na kraju su odlučivale nijanse, priopćeno je iz OŠ Čerin.

Nagrade najuspješnijim natjecateljicama i natjecatelju uručila je članica Povjerenstva Andreja Pehar, kao predstavnica Zavoda za školstvo te nastavnica hrvatskog jezika Marijana Milićević, kao predstavnica osnovne škole iz Višići, a valja napomenuti da su se domaćini pobrinuli i za raznolik popratni program kroz koji su učenici OŠ Lipanjske zore pokazali svoje umijeće.

Također, u utorak (9. 5. 2017.) je održano natjecanje recitatora na Danima hrvatskog jezika koje se održalo u Osnovnoj školi S.S. Kranjčevića u Mostaru, OŠ Čerin   je odnijela treće mjesto i to učenik IV. razreda Gabrijel Barbarić.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537