Sutra obilježavanje 25. obljetnice pogibije hrvatskog viteza Ante Gašpara

Ispis

najavaHrvatski vitez Ante Gašpar, prvi u borbama poginuli branitelj iz vrgorskog kraja, poginuo je na Slipčićima 7. svibnja 1992. godine. Članovi njegove obitelji, suborci s područja općine Čitluk i iz Vrgorca, predstavnici Općine Čitluk, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i brojni prijatelji sutra će se okupiti u Tepčićima na misi zadušnici za pokojnog Gašpara i sve poginule branitelje, koju će u 13,30 sati u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskoga u Tepčićima predvoditi župnik don Ivan Turudić.

Nakon misnog slavlja, dužna počast poginulom Anti Gašparu bit će odana i kod spomen obilježja na mjestu stradanja, gdje će okupljeni položiti vijence, zapaliti svijeće i moliti za pokojnog Gašpara i ostale pokojne hrvatske branitelje.

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice pogibije Ante Gašpara, posjetom mjestima stradanja, zaslužena počast bit će također odana: Ivici Paratu, Neni Vučici i Vladi Gotovcu, pripadnicima 4. gardijske brigade Hrvatske vojske poginulim na području općine Čitluk.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537