Ministar Jović: Vlada će sigurno naći rješenje po pitanju ovih šteta

Ispis

ministar Jović Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ Donko Jović danas je s načelnikom općine Čitluk Marinom Radišićem, predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk Predragom Smoljanom i njihovim suradnicima obišao nekoliko broćanskih vinograda i na terenu se uvjerio u razmjere štete nastale uslijed jako niskih temperatura koje su zabilježene krajem prošlog tjedna.

Tijekom posjeta i razgledavanja nekoliko vinograda u različitim dijelovima općine Čitluk, ministar Jović je informiran o stanju poljoprivrednih kultura na području općine Čitluk, nakon čega je ministar Jović izjavio:

- Danas smo došli u općinu Čitluk, kao što smo obilazili i općine Stolac i Ravno, da sagledamo trenutno stanje, odnosno da steknemo uvid u stanje na terenu nakon ovih niskih temperatura koje su se desile sa petka na subotu. Uz ovakve posjete  informacije prikupljamo još i preko svojih suradnika sa terena. Jednostavno želimo imati cjelovitu sliku postojećeg stanja. Mi na Vladi ćemo, kada sagledamo kompletno stanje i u ostalim općinama, poduzeti određene mjere. Kakve mjere će to biti i u kojoj mjeri u ovom trenutku ne mogu reći, ali Vlada će sigurno naći rješenje po pitanju ovih šteta – izjavio je ministar Donko Jović i dodao kako će se za koji dan donijeti precizna i jasna odluka po pitanju šteta nastalih na različitim poljoprivrednim kulturama na području HNŽ.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537