FOTO: Odigran Uskrsni šahovski turnir

Ispis

šah U subotu 01.04. 2017. godine i nedjelju 02.04. 2017. godine u Čitluku je održan „Uskrsni šahovski turnir 2017.“. Turnir je organiziran u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji.

Kadetski dio turnir održan je u subotu. Na turniru je sudjelovalo 12 kadeta iz osnovnih škola s područja općine Čitluk , koji su odigrali sedam kola po Švicarskom sustavu. Tempo igre bio je 10 minuta po igraču, a pet prvoplasiranih igrača osvojilo je skromne nagrade, dok su tri prvoplasirana igrača nagrađeni i diplomama.

Prvo mjesto na kadetskom turniru osvojio je Borna Pehar sa 6 osvojenih poena. Drugo mjesto s istim brojem osvojenih bodova osvojio je Filip Pehar, dok je Luka Vasilj sa 5 osvojenih bodova osvojio treće mjesto.

Ivan Musa turnir je završio sa 4 osvojena boda, što mu je donijelo četvrto mjesto, a s istim brojem bodova Krešimir Šego bio je petoplasirani igrač Uskrsnog šahovskog turnira za kadete.

Dan nakon kadetskog, odigran je i seniorski turnir. Na Uskrsnom šahovskom turniru za seniore nastupilo je 10 šahista. Na turniru je odigrano devet kola po Bergerovu sustavu  uz tempo igre deset minuta po igraču.

Pobjednik Uskrsnog šahovskog turnira sa 7,5 osvojenih bodova je Alen Buntić. Drugo mjesto sa 7 osvojenih bodova osvojio je Ante Pehar, dok je treće mjesto osvojio Ivan Grgić (6 bodova).

Tri prvoplasirana osvojila su skromne novčane nagrade i diplome.

Organizaciju i suđenje vodio je međunarodni šahovski sudac Ivan Grgić.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537