Odigran III Memorijalni turnir „Tomo Krasić“

Ispis

memorijal U spomen na svog pokojnog sportskog direktora Tomu Krasića, istaknutog sportskog djelatnika koji je preminuo u kolovozu 2013. godine, Ženski hercegovački košarkašku klub Brotnjo '94 organizirao je jučer u Čitluku memorijalni košarkaški turnir. Uz domaću momčad na III Memorijalnom turniru „Tomo Krasić“ nastupile su momčadi ŽKK Zrinjski 2010, HŽKK Rama i ŽKK Konjic.

Na početku turnira za mlade košarkašice, pokojnom Krasiću počast je odana minutom šutnje, nakon čega su ŽHKK Brotnjo '94 i ŽKK Zrinjski 2010 odigrali prvu utakmicu. Domaće igračice pobijedile su Mostarke i plasirale su u finale, a nakon „Bubamara“ plasman u finale izborila je i momčad HŽKK Rama koja je za plasman u finale pobijedila ŽKK Konjic.

Poražene momčadi odigrale su utakmicu za treće mjesto u kojoj su slavile mlade košarkašice iz Konjica, dok su košarkašice ŽHKK Brotnjo 94' i HŽKK Rama odigrale finalnu utakmicu.

U finalu III Memorijalnog turnira „Tomo Krasić“ pobjedu su slavile košarkašice HŽKK Rama, čija košarkašica Marija Jeličić je bila i najbolji strijelac turnira. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Korina Planinić (ŽHKK Brotnjo'94) a individualna priznanja mladim košarkašicama uručio je Tomislav Martinović,  predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH i dopredsjednik Skupštine HNŽ.

Trećeplasiranoj i drugoplasiranoj momčadi turnira, pehare i medalje uručili su Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, dok su Karla i Mirjana Krasić, kći i supruga pokojnog Tome Krasića, košarkašicama HŽKK Rama uručile medalje i pobjednički pehar.

Tomo Krasić bio je istaknuti sportski djelatnik koji je dao ogroman doprinos uspjehu nekoliko broćanskih sportskih klubova. U ŽHKK Brotnjo '94 obnašao je dužnost sportskog direktora pa stoga čitlučki ženski košarkaški klub pokojnom Tomi odaje počast i zasluženu zahvalu organizacijom turnira na kojem mlade košarkašice imaju priliku pokazati svoje košarkaško umijeće.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537