Prezentiran idejni projekt za sanaciju deponije komunalnog otpada "Stražnica"

Ispis

SanacijaDjelatnice poduzeća Ecoplan iz Mostara danas su posjetile Općinu Čitluk i načelniku Marinu Radišiću, predsjedniku Općinskog vijeća Predragu Smoljanu, te njihovim suradnicima iz općinskih službi i predstavnicima javnih poduzeća prezentirale idejni projekta za sanaciju deponije komunalnog otpada "Stražnica".

Za izradu ovog projekta Općina Čitluk je raspisala javni natječaj, nakon čije je provedbe odabran najpovoljniji ponuditelj koji je na sebe preuzeo obvezu izrade traženog projekta za sanaciju deponije komunalnog otpada.

Poduzeće Ecoplan iz Mostara izradilo je tri idejna rješenja, tehnološki elaborat i investicijsko-tehničku dokumentaciju za postupno zatvaranje općinske deponije komunalnog otpada Stražnica, prva faza. A na današnjem sastanku prezentirana su tri idejna rješenja izrađena na temelju tri različita modela sanacije deponija komunalnog otpada.

Sukladno odluci o Planu prilagodbe koji je 2013. godine Općini Čitluk odobrilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Općini Čitluk je ostavljeno razdoblje od pet godina za izradu projektne dokumentacije i pristupanje sanaciji deponije komunalnog otpada.

sanacija deponije sanacija deponije

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537