Učenici OGŠ Brotnjo i glazbeni orkestar iz Gradnića održali tradicionalni koncert

Ispis

koncert Uoči trodnevne priprave za proslavu blagdana sv. Blaža, nebeskog zaštitnika župe Gradnići, u čast ovom svecu upriličuje se već tradicionalni koncert mladih glazbenika. U staroj gradnićkoj crkvi sinoć je održan koncert na kojem su nastupili učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo i članovi orkestra gitara i tamburica župe Gradnići.

- Dobrodošli na ovaj već tradicionalni koncert Osnovne glazbene škole Brotnjo koji se održava već pet godina ovdje u ovoj našoj crkvi pred trodnevnicu sv. Blaža. Drago mi je da se i na ovakav način potiču mladi da ustraju u svojoj ljubavi prema glazbi i da ih možemo potaknuti da dalje nastave raditi i svirati. Također, drago mi je da na ovakav način promičemo glazbenu kulturu u našemu Brotnju. Želja nam je, kao i mnogima, da se oformi i otvori Srednja glazbena škola u Čitluku kako bi mladi dalje napredovali i razvijali svoje talente koje imaju. Kao mali doprinos svim ovim željama, naša župa je oformila orkestar gitara i tamburica te se nadamo da ćemo i mi u tom pogledu doprinijeti glazbenoj kulturi u našemu Brotnju – kazao je na početku koncerta fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža - Gradnići.

Nakon pozdravnih i uvodnih riječi župnika župe Gradnići, okupljene je pozdravio i ravnatelj OGŠ Brotnjo prof. Jure Sušac, nakon čega su mladi glazbenici nastupili svirajući na glasoviru, gitarama, violinama, harmonikama i flautama.

Sinoćnji koncert svojim nastupom zaključio je orkestar gitara i tamburica župe Gradnići.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537