Najavljujemo: Večeras izložba slika pokojnog Frane Primorca Umjetnika

Ispis

umjetnikPovodom prve obljetnice smrti akademskog umjetnika Frane Primorca, Ogranak Matice hrvatske Čitluk  večeras organizira prigodni program u okviru svoje tradicionalne manifestacije „Božić s Maticom u Brotnju“.

Program će započeti u 18 sati u Crkvi Krista Kralja u Čitluku gdje će biti služena sv. Misa zadušnica za pokojnog Franu Primorca Umjetnika, nakon čega će u 19 sati u Galeriji Klub Matice hrvatske biti upriličena izložba Franinih radova.

U nastavku programa, u 20 sati, čitlučkoj publici u hotelu Brotnjo bit će predstavljena knjiga „Boje vrimena“ autora Slave Antina Bage. Bagina 27 knjiga po redu izašla je u nakladi OMH Čitluk, a nakon predstavljanja knjige koja je nastavak na autorovu raniju knjigu „Uvik biti čovik“, druženje će se nastaviti uz evociranje uspomena na pokojnog Franu Primorca koji je bio neumorni promicatelj kulturnih i tradicijskih vrijednosti hrvatskog katoličkog puka te je svoja umjetnička djela stvarao u najrazličitijim tehnikama i sa širokom lepezom različitih motiva.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537