„Raspjevani anđeli“ župljanima Čitluka priredili veličanstveni božićni koncert

Ispis

koncert U subotu je u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku održan veličanstveni Božićni koncert kojeg su upriličili članovi dječjeg župnog zbora „Raspjevani anđeli“. Tim prekrasnim glazbenim ugođajem oni su župljanima Čitluka i ostalim vjernicima iz Brotnja podariti obilje božićnih pjesama i duhovne glazbe te im na najljepši način  čestitali božićne blagdane i rođenje malenog Isusa u Betlehemskoj štalici. Treba istaknuti da su „Raspjevane anđele“ za koncert pripremili i izvedbama pjesama ravnali poznati hrvatski skladatelj iz Dubrovnika, maestro Đelo Jusić i s. Slavica Kožul, koja s Jusićem surađuje već punih 17 godina.

Na početku je voditeljica Sanja Pehar pozdravila nazočne te posebno zahvalila maestru Đeli Jusiću, velikom prijatelju djece, na promicanju glazbene kulture diljem Hrvatske i svijeta, a napose što godinama dolazi u Čitluk i daruje nam toliko divnih nota kojima uljepšava djetinjstvo malenima. Potom su „Raspjevani anđeli“ ulaznom pjesmom „Božić je na pragu“ razgalili srca i probudili radost okupljenim vjernicima. Uslijedile su skladbe koje su nazočnima približile tajnu Božića, a koje je uglazbio i aranžirao maestro Đelo Jusić : Nek pjesma poteče, Sve je bliže noć, Nek bude mir, Svim na zemlji, U sve vrijeme godišta i Djetešce nam se rodilo.

Nakon toga su broćanski pjevači Vlado Vasilj i Jordan Odak, uz pratnju „Raspjevanih anđela“, izveli novu pjesmu „Zasjala zvijezda“ koju je napisao Nikša Krupetić, a aranžirao maestro Jusić, kojom su oduševili gledatelje.

Posebno oduševljenje nazočnih pobudile su izvedbe tradicionalnih božićnih pjesama; Božić nam na vrata kuca,Tiha noć, Veselje ti navješćujem, Za Isusov rođendan, Svijetla grada, Sretan Božić, Radujte se narodi i Narodi nam se, kojima su uživali svi. Koncert je završio poznatom pjesmom „Zvončići“, koju su  zajedno sa svim posjetiteljima otpjevali veseli „Raspjevani anđeli“

Treba naglasiti da su „Raspjevani anđeli“ i ostali sudionici svoj nastup odradili profesionalno, zbog čega su ih oduševljeni  posjetitelji u prepunoj župnoj  crkvi na kraju nagradili dugotrajnim zasluženim pljeskom. Tako su vrsni mladi čitlučki glazbenici svojim župljanima za Božić podarili  jedinstven, upečatljiv i neponovljiv božićni glazbeni ugođaj, te prekrasnim  božićnim  pjesmama i glazbom iskazali svu veličinu, jednostavnost i stvarnost Božića, koji svojim betlehemskim svjetlom obasjava sve ljude i donosi radost, ljubav i mir u svako ljusko srce.

Maestro Đelo Jusić: „Najteže je u djeci probuditi radost“

- Već punih 17 godina surađujem s časnom sestrom Slavicom i to s velikim uspjehom. Kako vidite, već prolaze generacije djece koja pjevaju na božićnim koncertima: Sve sam im današnje pjesme ja priredio i aranžirao, i one koje misu moje i one koje su moje. To je postala tradicija i već je normalno da ja iz Dubrovnika dolazim u Čitluk. Ja s djecom radim puno. Najteže je u djeci probuditi radost da vole ovo što rade. Očito je, na svakom licu „Raspjevanih anđela“ se vidi da su radosni, da ih časna sestra drži, ne pod terorom, nego pod ljepotom. Vidio sam razveselili su posjetitelje, pjevali su s njima, bila je opća radost. Bilo mi je doista ugodno ovdje - rekao nam je nakon koncerta maestro Đelo Jusić.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537