Tiskano predblagdansko izdanje dječjeg časopisa Cvrčak

Ispis

cvrčakEdukativno-zabavni dječji list Cvrčak počeo je izlaziti prije šest godina. Na samim počecima Cvrčak je bio zamišljen kao časopis OŠ Bijakovići, no ubrzo se proširio i na ostale osnovne škole na području općine Čitluk, ali i šire. List koji u najvećoj mjeri kreiraju sami osnovnoškolci izlazi pet puta tijekom školske godine, a 27. broj lista objavljen je za studeni i prosinac.


Iz najnovijeg broja Cvrčka svakako valja izdvojiti osvrt na obilježavanje Svjetskog dana jabuka i obljetnicu osnutka OŠ Čerin, kao i osvrt na Dane kruha u osnovnim školama, ali i tekst posvećen umirovljenoj ravnateljici OŠ Lipanjske zore – Višići.

U kutku Cvrčka za roditelje Paula Tomić čitatelje poučava o odgoju za ljubav, a u najnovijem broju Cvrčka čitatelji mogu pročitati i anegdotu s književničkog putovanja Božidara Prosenjaka, intervju s ravnateljem OŠ Bijakovići Veselkom Peharom, redovnu rubriku Cvrčak povjesničar fra Ante Marića, Zabavni kutak, English for Children, brojne literarne i likovne uratke osnovnoškolaca.

Nakladnik dječjeg lista Cvrčak je Ogranak Matice hrvatske u Čitluku a glavna urednica Jasna Ćorić, prof. hrvatskog jezika u OŠ Bijakovići.

Gostovanje glavne urednice časopisa Cvrčak u programu Naše.tv možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537