FOTO: Završena humanitarna akcija „Božićna čašica zajedništva – I oni su naša braća“

Ispis

zajedništvo Namjera da pomognu potrebitima kroz sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Božićna čašica zajedništva – I oni su naša braća“ okupila je sinoć brojne Brotnjake u parku ispred župne crkve Krista Kralja u Čitluku. Humanitarnu akciju organizirali su Franjevački svjetovni red i Frama Čitluk, a sinoćnjim druženjem završena je akcija u kojoj su, tijekom proteklog tjedna, župljani župe Krista Kralja Čitluk darovali hranu i ostale potrepštine koje će se do Božića podijeliti siromašnim obiteljima iz spomenute župe i potrebitima u drugim mjestima.

Humanitarnu akciju članovi FSR i Frame Čitluk završili su sinoć na druženju tijekom kojeg su posjetitelji po pristupačnim cijenama mogli kupiti kuhano vino, kobasice, uštipke, palačinke, različite slastice i ostale specijalitete od čije je prodaje prihod namijenjen za pomoć potrebitima.

- Prošle i ove smo godine, u dogovoru s članovima Trećega reda i Frame, za naše vjernike u vrijeme došašća organizirali smo akciju okupljanja, kako bismo se malo družili i porazgovarali jer nam se čini da nam baš toga nedostaje u svakodnevnom životu. I ove je godina druženje imalo humanitarni karakter jer smo prikupljena sredstva namijenili, prije svega, za one koji imaju većih zdravstvenih  problema, to jest za njihovo liječenje. Dakle naglasak je na tom. Inače, humanitarna akcija trajala je kroz cijeli protekli pa su vjernici u župni ured donosili pakete za pomoć našim župljanima i svima onima kojima treba pomoć u nekim drugim mjestima – kazao nam je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk i naglasio da je zadovoljan odazivom vjernika.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537