Prigodnom svečanošću proslavljen Dan SŠ dr. fra Slavka Barbarića

Ispis

dan škole Dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića obilježen je jučer prigodnim programom u sklopu kojeg su se učenici natjecali u sportskim disciplinama, ali su, u suradnji s djelatnicima škole, također priredili i izvrsnu priredbu.

Obilježavanje Dana škole na školskoj priredbi započelo je minutom šutnje kojom su se svi prisutni s poštovanjem i sa zahvalnošću prisjetili pokojnih utemeljitelja, djelatnika, učenika i samog fra Slavka Barbarića, nakon čega je uvažene goste iz Općine Čitluk, političkog, gospodarskog, crkvenog, kulturnog, društvenog i javnog života Brotnja te predstavnike Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Inspektorata i Zavoda za školstvo iz Mostara, pozdravila prof. Adela Škutor, ravnateljica SŠ dr. fra Slavka Barbarića.

- U 2016/2017 godini SŠ dr. fra Slavka Barbarića pohađa 840 učenika u 37 razrednih odjela. Učenici se obrazuju kroz sljedeća zanimanja: opća gimnazija, ekonomski tehničar, turistički tehničar, prodavači, kuhari, konobari, automehaničari i bravari. Učenici zajedno sa svojim nastavnicima sudjeluju u raznim natjecanjima i ostvaruju zapažene rezultate. O radu i djelovanju nastavnika SŠ dr. fra Slavka Barbarića, a i njihovih učenika, dovoljno govore ostvareni rezultati, kao i današnja priredba – kazala je ravnateljica Škutor i čestitala učenicima i djelatnicima Dan škole.

Učenici SŠ dr. fra Slavka Barbarića predstavili su se publici recitirajući, pjevajući i glumeći, no zanimljiv dio jučerašnje priredbe bio je kratki video koji je prikazan u uvodnom dijelu programa. Vijeće učenika s pedagoginjom Doris Vlašić osmislilo je video, kojim su željeli poručiti da se svi imaju pravo osjećati sigurno, slobodno i prihvaćeno te dati podršku žrtvama nasilja i potaknuti učenike na nenasilno ponašanje.

Na jučerašnjoj proslavi u zasluženu mirovinu ispraćeno je dvoje dugogodišnjih djelatnika: prof. Vlimir Pinjuh, donedavni ravnatelj Škole, i prof. Draga Volarić.

U više od trideset godina gospodin Pinjuh u Školi je radio kao profesor i ravnatelj, a osvrćući se na vrijeme provedeno u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, Pinjuh je kazao:

- Činio sam sve da ova ustanova uspje. Zahvaljujući dobrim suradnicima, koji su ovdje i nazočni, napravili smo jednu veliku i najvažniju tvornicu za općinu Čitluk i cijelo Brotnjo, tvornicu znanja. Ponosan sam što sam bio dio ovog kolektiva.

Nakon odlaska u mirovinu, kako je sam rekao, prof. Velimir Pinjuh ima mnogo više vremena za sebe i svoju obitelj, a s tim se složila i prof. Draga Volarić.

- Jako sam voljela svoj posao i svoj posao sam radila s ljubavlju. Učenike sam prihvatila stvarno kao svoju djecu i obraćala im se upravo tako, te ih odgajala kao što sam odgajala i svoju djecu, međutim došlo je vrijeme za odlazak u mirovinu. Jednostavno imala sam uvjete i prihvatila to tako. Sad tek vidim da sam bila u pravu. Imam više vremena za sebe i svoju obitelj, za dušu i tijelo – kazala je prof. Volarić.

U znak zahvalnosti ravnateljica Adela Škutor uručila je prigodne darove svojim donedavnim kolegama, a prigodne darove ravnateljica je uručila i autoricama najboljih literarnih radova.

Najbolji literarni rad napisala je učenica Jelena Pehar, drugo mjesto osvojila je učenica Katarina Vasilj, dok je treće mjesto osvojila učenica Dora Pinjuh.

Također, na proslavi Dana škole nagrađeni su najbrža učenica i učenik. Nagrade Ivani Prgi, kao najbržoj učenici, i Gojku Musi, kao najbržem učeniku, uručio je predsjednik Školskog odbora gospodin Boško Pehar.

Uz školsku utrku, proslava Dana škole obilježena je i nogometnim utakmicama u kojim su sudjelovali učenici i profesori.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537