Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u SŠ dr. fra Slavka Barbarića

Ispis

vukovarDan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježava se 18. studenoga, no kako bi se na dostojanstven i primjeren način odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, pripreme za obilježavanje Dana sjećanja u mnogim mjestima u Hrvatskoj i BiH počinju nekoliko dan ranije a tako je i u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku.

Prije dvije godine, učenici Matej Čalić i Mirko Šaravanja, pod vodstvom prof. Sande Sušac, izradili su maketu vukovarskog vodotornja. Nakon izrade makete ovog simbola otpora, vukovarski vodotoranj u prostorijama SŠ dr. fra Slavka Barbarića biva izložen pred Dan sjećanja, a obilježavajući tužnu obljetnicu učenici svake godine osmisle i druge kreativne načine kako bi izrazili svoje osjećaje prema Gradu heroju.

Ove godine učenici SŠ dr. fra Slavka Barbarića uz vodotoranj izložili su krunicu sastavljenu od prepoznatljivih vukovarskih i antiratnih simbola, prigodnih pjesama, crteža i svega ostalog što simbolizira otpor ratnoj agresiji. Uz ostale motive, zasluženo mjesto u prigodnoj krunici dobili su general-bojnik Blago Zadro, novinar Siniša Glavašević i Francuz Jean-Michel Nicolier, ali učenici su izradili i nekoliko odvojenih plakata.

Odajući počast žrtvi branitelja Vukovara i žrtvi Grada Vukovara čitlučki srednjoškolci također su izložili plakat dobiven u vukovarskoj gradskoj bolnici za nedavnog posjeta Vukovaru, fotografije iz Vukovara i ostale sadržaje koji su izrađeni u različitim sekcijama SŠ dr. fra Slavka Barbarića.

Fotografije iz SŠ dr. fra Slavka Barbarića možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537