Misom zadušnicom i polaganjem vijenaca odana počast poginulim i umrlim braniteljima

Ispis

branitelji Polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i sv. Misom danas je odana počast poginulim i umrlim braniteljima Brotnja povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana. Vijenac kod Spomen križa poginulim braniteljima Brotnja položili su predstavnici Općine Čitluk i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, nakon čega su se okupljeni vjernici poginulih branitelja prisjetili u skrušenoj molitvi koju je predvodio fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk.

Nakon zajedničke molitve kod Spomen križa u župnoj crkvi Krista Kralja slavljena je Misa. Misu za poginule i preminule branitelje Brotnja predvodio je fra Miro Šego u suslavlju s fra Tihomirom Bazinom, župnikom župe sv. Stjepana Čerin.

Započinjući svoju današnju propovijed fra Miro šego je rekao kako nas vjera uči da smrt nije kraj i da nas vjera krijepi, tješi i iznova diže kada klonemo, dajući nam sigurnost da Bog može sve i da životne padove Gospodin može okrenuti u pobjede.

- Naše današnje otkupljenje ovdje, dan prije Svih svetih, svjedočanstvo je zajedništva, dobrote, ljubavi,vječne radosti i života, jer dio kojega jesmo, a to je Crkva – zajednica Kristovih učenika uvodi nas u otajstvo slavlja svojega jedinstva, svojega zajedništva i povezanosti njezinih članova na nebu i zemlji…  Upravo danas na ovome našem zajedništvu i okupljanju ovdje ove riječi današnjih blaženstava, koje smo čuli u svetom evanđelju, možda se nekima koji slušaju čine neostvarivim ili utopijom, no proći će, svjedoci smo i svjesni smo sve utopije, ali će Isusova riječ doista ostati. Sve što se čini čvrsto magla je u odnosu na Njegovu riječ. Njegova riječ nas želi prije svega potaknuti, jer je Njegova riječ  stijena vječna i ona ostaje zauvijek - rekao je u dijelu svoje propovijedi župnik fra Miro Šego.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537