Održana 42. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Ispis

vijeće Danas je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra održana 42. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Predloženi dnevni red za današnju sjednicu nadopunjen je na prijedlog načelnika općine Čitluk Ive Jerkića točkom Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju (naplati) posebnog komunalnog doprinosa – ekološke pristojbe, nakon čega je predloženi dnevni red jednoglasno usvojen.

Vijećnici Općinskog vijeća Čitluk na današnjoj sjednici usvojili su prijedlog za razrješenje Mire Sivrić, predstavnice djelatnika u Školskom odboru OŠ Bijakovići, zbog ostavke na navedeno mjesto, nakon čega je na isto mjesto u Školskom odboru OŠ Bijakovići imenovana Jasna Ćorić. Mandat novoimenovanoj članici traje do isteka mandata ostalih članova Školskog odbora OŠ Bijakovići.

Odmah nakon usvajanja rješenja o imenovanju vijećnici su usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju zone posebnog prometnog ustroja i naknade za korištenje lokalnih prometnica u naseljima, Međugorje, Bijakovići i Vionica, općina Čitluk. Također, na 42. sjednici Općinskog vijeća Čitluk usvojen je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o postupku i uvjetima za legalizaciju građevina izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju, nakon čega su vijećnici raspravljali o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu.

Nakon provedene rasprave po ovoj točki dnevnog reda vijećnici su usvojili izmjene spomenute odluke koje se odnose na  pokretne bazne stanice, a u nastavku sjednice vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o ustanovljenju i imenovanju članova Savjeta Urbanističkog plana "MEĐUGORJE - BIJAKOVIĆI". Usvojenim izmjenama i dopunama temeljne odluke za člana Savjeta Urbanističkog plana „MEĐUGORJE – BIJAKOVIĆI“, umjesto fra Marinka Šakote, imenovan je  fra Ivan Ševo, dok je za tajnika Savjeta plana, umjesto Franimira Pervana, imenovan Tomislav Barišić.

Općinsko vijeće Čitluk odobrilo financijsku pomoć potresom pogođenim stanovnicima središnje Italije

Uzimajući u obzira pomoć iz Republike Italije koja je pristizala kada je to bilo potrebno na našim prostorima i povezanost središnje Italije s dijelovima naše općine, prvenstveno župom Međugorje u koju su dolazili brojni hodočasnici, na današnjoj sjednici OV Čitluk donesena je odluka uplati financijskih sredstava na ime pomoći nastradalim stanovnicima središnje Italije pogođenim nedavnim razornim potresom.

Vijećnici OV Čitluk usvojili su potrebne izmjene i  dopune Odluke o uvođenju (naplati) posebnog komunalnog doprinosa – ekološke pristojbe , te su nakon toga jednoglasno podržali odluku kojom se odobrava plaćanje financijskih sredstava iz posebnog općinskog podračuna (Poseban komunalni doprinos – ekološka pristojba) u iznosu 10.000,00 KM namijenjenih za pomoć nastradalim stanovnicima središnje Italije.

Na 42. sjednici OV Čitluk vijećnici su usvojili prezentirane prijedloge za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za gospodarstvo i Općinske službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove, nakon čega je predsjednik OV Čitluk Marin Radišić vijećnicima uručio prigodne zahvalnice.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537