Flora Herc 2016: Otvoren drugi hercegovački Sajam cvijeća

Ispis

sajam U Herceg Etno selu Međugorje danas je otvoren drugi hercegovački Sajam cvijeća Flora Herc 2016. Sajam cvijeća otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić, a u prigodi otvaranja trodnevnog Sajma cvijeća u sklopu kojeg će se održati cijeli niz predavanja, okruglih stolova i prezentacija o aktualnim agrarnim temama predsjednik Radišić je čestitao organizatorima i izrazio želju da se sudionicima Sajma ostvare njihovi ciljevi.

- Ovim Sajmom smo dodatno poboljšali ponudu u našoj općini a ovo i ovako lijepo mjesto će zahvaljujući Sajmu bit će još ljepše. Drago mi je da će jedna takva slika otići iz naše općine. Također, očekujem da će zahvaljujući, u prvom redu, izlagačima, posjetiteljima i stručnim partnerima ovoga Sajma doći do daljnjeg razvitka proizvodnje cvijeća – kazao je predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić i 2. sajam cvijeća Flora Herc 2016. proglasio otvorenim.

Prije samog svečanog otvaranja u ime organizatora tvrtke Union foods d.o.o. Čitluk i suorganizatora Herceg Etno sela Međugorje okupljenima na otvaranju sajma riječi dobrodošlice uputio je Branimir Penava, projekt menadžer Sajma i direktor Herceg Etno sela Međugorje.

Penava je, obraćajući se okupljenima, kazao kako je Hercegovina mjesto koje doista može svojim gostima iz cijelog svijeta ponuditi mnogo i naglasio da je Herceg Etno selo Međugorje kao turistički projekt može priču o turizmi i hortikulturi predstaviti na najbolji mogući način.

Dajući objašnjenje za izrečeno, Penava je kazao: To ne možemo napraviti bez vas cvjećari, bez javnih komunalnih poduzeća, naših vrtića, osnovnih i srednjih škola, fakulteta, sviju nas koji sudjelujemo u kreiraju naše destinacije. Iskreno se nadam da ćete uživati u drugom Sajmu cvijeća koji smo priredili na jedan vrhunski, malo drugačiji način nego prošle godine.

Svojim nastupom svečano otvaranje Sajma cvijeća dodatno su obogatili članovi HKUD Sv. Marko Vionica.
Sajam cvijeća Flora Herc 2016 svečano je otvoren u poslijepodnevnim satima, no to ne znači da je od ranog jutra na Sajmu nedostajalo sadržaja. Prvi na red za uživanje u Sajmu došli su mališani iz Dječjeg vrtića Čitluk, Dječjeg vrtića „Sv. Mala Terezija“ – Majčino selo, Dječjeg vrtića Čapljina i Dječjeg vrtića Neum. Za njih je priređeno lijepo druženje uz mnogo zabave, pjesme, plesa, zanimljivih igara i svega ostaloga što veseli mališane.

Također, prvog dana Sajma održan je i okrugli stola na temu „Javna komunalna poduzeća Hercegovine, problematika i presjek aktivnosti javnih komunalnih poduzeća“. Na okruglom stolu okupili su se predstavnici komunalnih poduzeća iz četrnaest općina iz tri županije, a za vrijeme održavanja okruglog stola direktor Javnog poduzeća „Parkovi“ Dragan Krtalić i ravnatelj Javnog komunalnog poduzeća „Čistoća“ Široki Brijeg Vlado Zeljko iznijeli su svoje kratke osvrte na stanje vezano uz temu današnjeg okruglog stolu u gradovima iz kojih dolaze.

Zanimljiv dio okruglog stola bilo je i stručno predavanje docentice sa Agronomskog i prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Mostaru Katice Arar koja je u svom predavanju govorila o stanju u kojem se nalaze drvoredi i mjerama koje se mogu poduzeti za njihovo očuvanje.

Sajam cvijeća u Herceg Etno selu Međugorje zatvara se u nedjelju 17. travnja do kada će Sajam svakoga dana obilovati zanimljivim sadržajima.

Fotogaleriju sa Sajma možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537