Flora Herc 2016: Drugi hercegovački sajam cvijeća od 15. do 17. travnja

Ispis

najavaPosjetitelji drugog Sajam cvijeća „Flora Herc 2016“ od 15. do 17. travnja moći će u Herceg Etno selu Međugorje posjetiti i razgledati izložbene prostore izlagača koji se bave proizvodnjom, održavanjem i distribucijom cvijeća, kao i izložbene prostore pčelara i vinara s područja Hercegovine. Za razliku od prošle godine, kada je organiziran prvi hercegovački sajam cvijeća, izlagači će svoje proizvode ove godine predstaviti u drvenim kućicama s popratnim dvorištem.

Novina ovogodišnjeg sajma cvijeća je i dodjela nagrada u tri kategorije, i to: za najljepši balkon, najljepše uređen vanjski dio ugostiteljskog objekta i najuređenije školsko dvorište na području Hercegovine. Pored toga što je nagrada za najuređenije školsko dvorište svojevrsno priznanje za uloženi trud pokrenuta je s ciljem da se učenike na ovaj način potakne da kroz praktičan rad nauče više o različitim biljkama koje mogu biti ukras svakog dvorišta.

Učenici su imali priliku prijaviti se i za volonterski rad na ovogodišnjem sajmu cvijeća, a oni čiji životopisi, ali i stavovi o sajmu cvijeća budu ocijenjeni najboljim i najkreativnijim dobit će priliku volontirati, za što će biti nagrađeni izletom.
Važan i jako koristan dio sajma bit će stručna predavanja, okrugli stolovi i prezentacija o aktualnim agrarnim temama, čiji je nositelj Agronomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, a dio sajma bit će i okrugli stol kojemu će nazočiti direktori i suradnici komunalnih poduzeća iz Hercegovine.

Prošlogodišnji Sajam cvijeća Flora Herc otvorio je prostor za upoznavanje i uspostavljanje poslovne suradnje između različitih vrsta izlagača pa je stoga za očekivati da će 40 izlagača, koliko će ih biti na sajmu, i ove godine dogovoriti međusobne suradnje i u najboljem se svijetlu predstaviti posjetiteljima koji će na jednom mjestu imati priliku razgledati, informirati se i u konačnici i kupiti ponešto izložbenog asortimana sajamskih izlagača. Prvi hercegovački sajam cvijeća posjetili su mnogobrojni posjetitelji iz Hercegovine, ostalih dijelova BiH, ali i Dalmacije pa je za očekivati da će tako biti i ove godine kada će posjetitelji sajma ponovno moći uživati u ljepoti cvijeća i ukrasnih biljaka, te po povoljnim cijenama kupiti dekorativno bilje, cvijeće, sadnice i materijal za uređenje svojih okućnica.

Sajam i ove godine ima odgojno-obrazovnu komponentu i usmjerena na buđenje ekološke svijesti građana, a kao i prošle godine Općina Čitluk jedan je od partnera sajma.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537