Dodjelom zahvalnica i spektakularnim vatrometom završen „FloraHerc 2015“

Ispis

sajam Nakon što su tri dana posjetitelji 1. Hercegovačkog sajma cvijeća „FloraHerc 2015“ imali prigodu na jednom mjestu razgledati i kupiti različite vrste cvijeća i ukrasnog bilja, pčelinjih proizvoda, meda i proizvoda od meda prvi hercegovački sajam cvijeća završio je dodjelom zahvalnica, ugodnim druženjem izlagača i spektakularnim vatrometom koji je obasjao nebo iznad Herceg Etno sela u Međugorju.


Neizostavan i jako važan dio Sajma cvijeća „FloraHerc 2015“, uz izložbeno-prodajni dio,  bili su okrugli stolovi, stručna predavanja i otvaranje izložbe umjetničkih slika i fotografija,  a drugog dana Sajma potpisane su i dvije značajne povelje o suradnji. 

Riječ je o poveljama koje je Branimir Penava, direktor sajma FloraHerc, potpisao s Igorom Toljanom, predsjednikom Izvršnog odbora sajma Floraart Zagreb, i s doc.dr.sc. Danijelom Petrović, v.d. dekana Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.  

- Bitno je spomenuti da je referentni sajam u regiji Floraart, ovaj sajam već obilježava 50. obljetnicu međunarodne vrtne izložbe. Zagreb je po nečemu specifičan, a to je da ima 120 godina vrtlarenja i da imaju manifestaciju čiji je projekt odrađena na vrhunski način. Htjeli smo imati poveznicu sa jednim referentnim sajmom i jednostavno smo čekale dvije godine da povežemo cijelu priču, njihov pedeseti i naš prvi sajam. Upravo je to bila nekakva poveznica, a zauzeli smo i vrlo jasan stav da se moramo ugledati u najbolje. Floraart je za nas najbolji međunarodni cvjetni sajam i mi smo se u njih ugledali. Oni su nam uzor – kazao nam je Branimir Penava, direktor Sajma, odgovarajući na pitanje o razlozima potpisivanja povelje o suradnji s Floraartom – Zagreb.  

Suradnja s eminentnim zagrebačkim sajmom jedan je od segmenata u kojem će se Sajam razvijati u budućnosti, dok je suradnja s Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru drugi segment agronomske priče hercegovačkog sajma cvijeća „FloraHerc“. 

- S Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru smo također potpisali povelju o suradnji, tako da sam siguran da će sa strane struke Sajam imati apsolutnu podršku. Struka će pratiti trendove, sve ono što struka propisuje i to je agronomska priča ovog sajma – kazao nam je Penava i naglasio kako FloraHerc ima i turističku priču koja je organizatorima jako važna. 

U priču o hercegovačkom sajmu cvijeća, specijaliziranoj sajamskoj priredbi izložbeno-edukativno-prodajnog karaktera vrlo uspješno su uključeni hercegovački vinari i medari, a prema Penavinim riječima na sajmu se okupilo preko pedeset različitih izlagači. Dio sajma tako su bili izlagači koji se bave proizvodnjom i prodajom cvijeća i bilja, pčelari, vinari, predavači iz područja agronomije, hortikulture, botanike, pčelarstva i ostalih srodnih područja, akademski umjetnici i brojni drugi.

Vodeći se Ralph Waldo Emersonovom uzrečicom „Cvijeće je dokaz da jedna zraka ljepote vrijedi više nego sva dostignuća svijeta“ i s željom da lijepa priča o cvijeću preraste u suradnju koja će, na poseban način, obogatiti sve sudionike FloraHerca Branimir Penava i  Danijela Petrović uručili su ovogodišnjim izlagačima zahvalnice na prigodnom domjenku organiziranom za izlagače.

Nakon uručenja prigodnih zahvalnica uslijedio je vatromet koji je označio završetak prvog hercegovačkog sajma cvijeća „FloraHerc 2015“.

Fotografije sa zatvaranje sajma možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537