Preminuo istaknuti književnik Krešimir Šego

Ispis

obavijestNakon kraće i teške bolesti, noćas je, u svom domu u Međugorju, preminuo istaknuti hrvatski i bosanskohercegovački književnik Krešimir Šego.

Krešimir Šego rođen je 11. veljače 1950., u Međugorju. Osnovnu školu završio je u Međugorju i Čitluku, a srednju u Čapljini. Diplomirao je sociologiju na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu.

Radio je kao novinar u Sarajevu, te kao profesor u gimnaziji u Čitluku. Zadnjih petnaestak godina je djelovao kao slobodni - istaknuti umjetnik. Bio je glavni i odgovorni urednik književnog časopisa Most, potom časopisa Glasnik mira – Međugorje. Pokrenuo je i uređivao dva časopisa za djecu: Školarac i Cvitak – čiji je bio glavni urednik sve do smrt. Bio je član Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne te njegovim utemeljiteljem.

Objavio knjige: Žeđ pojilišta, Stojna kuća,Vrijeme letjelica, Hrvatska Tišina, Svijeća pod križem, Zavjetni kovčeg (zbirke pjesama); Rubovi i Rubovi II (knjige eseja, kritika i razgovora); Latice, Malene priče(knjige za djecu) i Anđeli moji (zbirka slikovnica, s Miljenkom Stojićem) te Vrijeme milosti, Gospina šaputanja i Fra Slavko (knjige međugorske tematike).

Izabrane pjesme objavljene su mu na njemačkome i poljskome jeziku, a Vrijeme milosti na engleskome, francuskome, poljskome, talijanskome, češkome, flamanskome i njemačkome.

Pokop će biti sutra, 10. prosinca 2014. na groblju Kovačica. Sprovod polazi ispred obiteljske kuće u 13,30 sati.

www.dhkhb.org

 

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537